Хижа мечта в швейцарските Алпи

Тази малка хижа мечта се намира точно в средата на алпийските гори на склона на Sarreyer, близо до приятно швейцарско село. Само по себе си тази хижа е идеална илюстрация на известната поговорка „Не съдете книгата по корицата“.

Външно хижата, наречена Sarreyer, едва ли ще предизвика удивителние в туристите. Външния и вид, който е умишлено направен, предизвиква илюзията за стара, разрушена хижа. Но всъщност това е наистина модерен ъгъл на уединение, който има всички необходими удобства и още повече..

Първото, което веднага контрастира със „стария“ екстериор – това е топъл и приветлив интериор. Тя е почти изцяло изработена от дъбови панели, които гарантират, че дори през зимата тази къща ще остане топла. През летните и есенните месеци една от основните характеристики на Sarreyer е изобилието от прозорци, разпределени по стените, което ще позволи на летовниците да се насладят на зашеметяваща гледка към околните пейзажи.

Благодарение на специалните архитектурни решения, въпреки че не е на най-голямата възможна площ, къщата продължава да е „обемна“ и до известна степен дори просторна. Има ергономична и не много стегната кухня, трапезария и всекидневна на първия етаж. Жилищната площ се намира на приземния етаж, където гостите могат да се отпуснат спокойно от дневната светлина в приятен полумрак. Но най-интересното място в хижата е спалнята, която се намира над кухнята на тавана. Благодарение на изобилието от естествена светлина, къщата предлага на гостите много уют. Къщата дава възможност за целогодишно обитаване.

С етикети ,,,,,,,