Точката „Г“ не съществува

Точката „Г“ не съществува! Докторите от Австралия не успяха да я намерят.

Колко приказки се разказаха за тази „Г“-точка !

Мъжете от целия свят се опитаха да я намерят, но всички опити бяха напразни, разбираемо е – оказва се, че тя изобщо не съществува.

Учени от медицинския център в Мелбърн, Австралия, се опитаха да намерят тази мистериозна точка и дори проведоха специално проучване. В него са участвали 13 жени на възраст от 32 до 97 години и никоя от тях не е имала някакви количествени натрупване на нервни окончания по вагиналната стена.

За пръв път за „Г“-точка се говори през 50-те години, от германският учен Ърнст Графенберг, който твърди пред всички, че на предната стена на влагалището има женски аналог на простатната жлеза, стимулирането на което може да доведе за постигането на безпрецедентно удоволствие.

Но се оказа, че това не е така.

Австралийският учен Д-р Нейтън Хоаг е убеден, че няма ‘Г’-точка. Всички приятни усещания се дължат на близостта на клитора.

„Основното заключение на нашето изследване е фактът, че Г-точка в първоначално наблюдаваната от Графенберг форма и впоследствие популяризирана, отсъства в организма“, заключва Д-р Нейтън Хоаг.

С етикети ,,,,,,