Събудете сетивата си

Интересно е да се знае по какъв начин сетивата стимулират сексуалността. Всъщност, чрез и през тях се осъществява удоволствието. Много хора обаче не успяват да се възбудят достатъчно, за да постигнат очакваното удовлетворение. Резултат: фрустрация, отегчение, разочарование … Какво бихте казали, да изследвате по-задълбочено вашите сетива? Бихте ли искали да знаете какво да направите, за да ги стимулирате?

Ето някои съвети …

Първо въпрос на познание

Всеки е съгласен, че сексуалността е въпрос на усещания, но много малко мъже и жени отделят време да им се отдадат достатъчно, за да достигнат екстаз! Или … опитват се да ги развиват, за да се представят добре. Но представянето и чувствеността не са непременно две сходни понятия! Познанието как да се възползвате от всеки момент и да му се насладите напълно, със сигурност ще ви донесе удоволствие! Изучавайте множеството сетивни рецептори и ще проследите пътя към тантричния секс … без да го знаете!

Защо сетивата толкова трудно се развиват при някои хора, докато за други изглежда очевидно? Може би възпитанието? Не можем да прехвърлим цялата отговорност на родителите, разбира се! Но неизбежно, семейния багаж, който носим оказва влияние на настоящия живот. Например, определен тип възпитание може да предложи безкрайни възможности по отношение на познанието или жажда за знание, но също така може да хвърли в мрак контакта с усещанията. Понякога времето с родителите, прекарано забавно, в развлечения и различни радости или напротив, в скърби и тъга – влияе върху развиващия се индивид.

Междуличностни отношения

Депресията, тревожността и фобиите са психологически фактори, които могат да възпрепятстват пълноценния контакт със сетивата. Въпреки това, общото състояние на човека и взаимоотношения му с неговите близки ни дават добри индикации за способността му да се възползва и наслаждава на тези усещания. Жасмина (имената са променени), жена на четиридесет години, казва: „Аз идвам от семейство с пет деца и нямахме право да се изразяваме. Когато баща ни се връщаше от работа, трябваше да бъдем мирни, да не говорим силно, да не играем и да не позволяваме играчките ни да се влачат по пода. Храненията бяха церемониални моменти и беше немислимо да се обсъжда нашия живот или емоциите ни. И така, как искате да се чувствам сега, когато дъщеря ми говори и се смее на масата? Разкъсана, това е думата. Непрекъснато и казвам да не говори високо, да побърза с яденето. Искам да я оставя да бъде дете, но съм под влиянието това възпитание. “

Ако възпитанието е оставило отрицателни следи, възможно е да си давате сметка и постепенно да промените това поведение, при условие, че го искате!

По-добра чувственост, по-добра сексуалност

Да се научиш да развиваш сетивата си, означава да си дадеш шанс да изследваш пътищата към една по-богата и пламенна сексуалност. Преди да ви дам трикове за култивиране на вашите сетива, първо трябва да си го позволите! Позволете си да направите това!

Помирете се с миналото си и се научете да се радвате на хубавите моменти: изкуство, което се учи и развива! Ето някои съвети, за да събудите сетивата си:

-отделете време, спрете пет минути на ден, за да бъдете, само за да бъдете;
-наблюдавайте формите, цветовете, движенията;
-вдишвайте мириса, обръщайте му специално внимание и се опитвайте да го разпознаете;
-вкусвайте, наслаждавайте се, доставете си удоволствие от всичко, което е в устата ви;
-слушайте какво се случва около вас, чуйте тези шепоти;
-усетете, трептете, вибрирайте с мекотата на вятъра върху кожата ви, с нежността на масажа;
-накратко, знайте как да улавяте всеки момент, за да го превърнете в безценен и приятен …
и прилагайте всичко това по време на следващите сексуални срещи.

 

С етикети ,