Отдалечаването между партньорите! Опасно ли е?

Отдалечаването между партньорите, какво означава това? Какво трябва да правим?

Животът на една двойка има възходи и падения. От малки затруднения до големи сътресения, любовните приключения не са безгрижни. По-редки прояви на внимание, колебливо желание, страсти с намален интензитет … двойката в опасност ли е? Може би не е задължително, но очевидно се случва нещо, с което трябва да се заемем.

Наистина, растящите проявления на отдалечеността могат лесно да се разтълкуват като красноречиво доказателство за липса на интерес към другия партньор.

Читателка споделя: „Не знам какво стана, когато той започна да работи извън града. Миговете, прекарани заедно, ставаха все по-редки, интимността ни сериозно затруднена и красивото съучастничество, което някога сме споделили, изчезваше. Започнах да поставям под въпрос състоянието на нашите взаимоотношения, бях убедена, че има любовница. След като изплаках всички си сълзи, се изправих срещу проблема. Беше твърде късно, той беше направил стъпката. Това отдалечаване наистина беше белег на бедствие. “

Наистина се случва, отдалечеността между партньорите, дори слабо забележима, да маркира началото на края на връзката. Прошките се изпаряват, нежните погледи се заместват от погледи на раздразнение, дискомфорта се увеличава, отнемайки все повече пространство в ежедневието. Тогава връзките се рушат и на двойката и липсва причина да бъде такава. Неконтролираната дистанция се превръща в мощен индикатор, че важен проблем между партньорите. Бъдете внимателни, обаче! Всъщност, отдалечеността не винаги е синоним на разочарование и край на любовта.

Колебанията на емоциите и желанията са съвсем естествени в отношенията, но често се случва тези сътресения да забавят скоростта на партньорите. Тогава се настанява тревогата, притесненията които се увеличават със седмиците и месеците, което в крайна сметка води до конфликт.

Отдалечеността обикновено се проявява в две сфери от живота на двойката: сексуалната интимност и комуникацията.

Това са двата важни елементи, на които да акцентираме, усещайки отдалечаването.

Въпроси, които заслужават вашето внимание:

„Определено събитие в живота ли е отправната точка на тази отдалеченост (преместване, професионален или семеен проблем, финансови или здравни проблеми, загуба на родител и т.н.)?

Какъв неразрешен скрит конфликт би могъл и да е прикрит в мълчание? Какви кризи вече е преминали заедно и как?

Каква е обичайната динамика на двойката: противници, партньори, доминиращ-доминиран?

Има ли и гладко ли протича комуникацията за сексуалността между двамата?

Има ли обективни причини да се подозира изневяра? “

Позволете си да отговорите искрено на тези въпроси, ако имате усещането за емоционално или физическо отдалечаване.
Има ли решение?

Без съмнение разбирате, че в такива ситуации няма чудотворни решения. Един от ключовете, разбира се, е да се възстанови комуникацията, но когато тя липсвала в продължение на много години, намирането на конструктивни начини е изключително трудно, така че терапевтичната консултация може да се превърне в атрактивен вариант. Освен това …

Резервирайте си романтично време
Позволете си да бъдете себе си
Помислете за почивка
Или всяко друго решение, което ви изглежда подходящо

С етикети ,,,,,