Начини да отпуснем напрежението, когато целия свят бърза

Начини да отпуснем напрежението

Живота ни, нашето ежедневие е една безкрайна гонка, което е мотивираща причина да търсим нови бързи начини да отпуснем напрежението

Създайте си навик да се наслаждавате на всеки малък момент

Няма момент, който да е прекалено кратък! Използвайте всяка свободна минута, в която можете да се отпуснете. Не чакайте, а се възползвайте, например от единия час пред вас, за да си починете! …и то най вече, когато ежедневието ви е подело главоломно.

Използвайте приложения, които насърчават релаксацията

Във времена на технологичен възход, всеки има под ръка телефон, таблет и други средства, които с подходящи приложения ще ви помогнат да се отпуснете. При това без да губите време! Имате достъп, във всеки удобен за вас момент, до различни упражнения, медитация и още куп възможности, според нуждите ви.

Разчистете работното си място

Колкото по претъпкано е работното ви пространството, толкова по-затормозен е и вашия ум. В резултат на това ще ви бъде и по-трудно да се отпуснете. Опитайте се да си осигурите, колкото се може повече свободно място наоколо, така че да не изпитвате стрес, вглеждайки се. Ще заблудите погледа си, ако сложите всичко в една кутия и го пъхнете под бюрото, например. Прост, но ефективен метод да успокоите сетивата си. Също така, можете да си обособите свое място за отмора, което да ви кара да се чувствате добре, когато сте там.

Станете майстор по експресна релаксация

Трябва да усъвършенствате способността си да си отпочивате. Опитайте се да откриете онова, което ви отпуска бързо или почти незабавно и умножете тази микро-дейност. Вземането душ има мощен освобождаващ ефект от напрежението. Чудесно! Тогава, в случай на силен стрес, вземете си два душа, ако е възможно. Знаете ли, че стационарния велосипед помага? Пробвайте се да го покарате сутрин преди да излезете, за да изчистите част от напрежението и да започнете деня си тонизирани.

Разтоварете се на хартия

Вземете лист и излейте всичко, което бушува у вас, емоции, мисли, цялата позитивна и негативна вихрушка, която се е загнездила. След това ще почувствате лекота. Можете да пишете, а за по-творчески настроените, рисувайте, чертайте или пък, каквото още ви дойде на ум. Да, това може да ви помогне!

 

 

С етикети ,,,,,