Надуваеми секс кукли – забраняват ги

Надуваеми секс кукли разпалват страстите в твърде скромната Замбия.

ЛУСАКА, Замбия : Никой магазин не ги продава открито, никой не признава, че ги притежава, а полицията не е задържала никого. И все пак….

Замбия обяви война на надуваемите кукли.

Силиконовите изкусителки са смятани за „противоестествени“ от правителството на тази много консервативна страна.

Министърът по религиозните въпроси Годфрида Сумаили оглави този кръстоносен поход преди няколко седмици. Твърдо решена е да предотврати търговията и използването на тези сексуални аксесоари.

Макар да няма текст, който изрично да ги забранява, според властите, надуваемите кукли попадат под ударите на закон, забраняващ вноса, производството и продажбата на „неприлични предмети“. Той предвижда до 5 години затвор.

„Като християнска нация, морала и етиката са закотвени в нашите ценности“, обяснява министърът, „използването на надуваеми кукли е в абсолютно противоречие с нашето културно наследство и принципите ни“. „Законът забранява търговията с тях и използването им“, набляга Сумайли, „затова за замбийците, това е нещо противоестествено.

Министърът реши да се намеси след скорошни публикации за внос на надуваеми кукли от Азия. Информация, която разпали социалните мрежи.

През 2016г, предполагаемата продажба на надуваеми кукли на големия пазар на Казабланка, разапали страстите в социалните мрежи на Мароко. Предизвика полицейска операция за изтеглянето на тези обекти на удоволствие, забранени в страната, като всички други секс играчки. Но полицията претърпя провал.

Замбийската полиция не е била по-ефективни. Досега никой не е успял да се добере до една от тези гигантски Барби, упорито отсъстващи от прозорците на Лусака …

Министър Годфрида Сумаили е непримирима.

Трябва да блокираме пътя към тези нечестиви обекти на желанието, дори и виртуални. „Бог е създал мъжа и жената, за да могат взаимно да задоволят сексуалните си желания (…), използването на безжизнен обект е неморално“, настоява тя, „така, че нека не толерираме чуждестранния опит, както и техните убеждения,вярвания“.

Строгият морал на министъра предизвика реакцията на опозицията. Кой би си помислил, че надуваемите кукли ще станат обект на политически спорове.

За Замбийската либерална партия Патриотите на икономическия прогрес (ПИП) отношението на правителството към тези палави предмети е още един пример за все по-авторитарния режим на президента Едгар Лунгу.

„Аргументът, че Библията не позволява използването на предмети е неиздържан“, казва неговият лидер Шон Тембо. „Същата Библия насърчава свободата на индивида и би било грешка да затваряте хората под предтекст, че използват надуваеми кукли“, казва той.

Шефът на ПИП отива дори още по-далеч: смятайки,че надуваемите кукли могат дори да имат ползи и добродетели за обществото, особено в борбата със СПИН, заболяване, което засяга 12,4% от населението на страната. „Използването на надуваеми кукли ще намали случаите на СПИН“, казва Шон Тембо.

„Законът не забранява вноса или използването на надуваеми кукли. Нито пък забранява мастурбацията „, твърди той,“ използването на надуваеми кукли ще остане ограничено до спалните и няма да се разпространява на публичния площад „.

Замбия е известна консервативна крепост в Южна Африка. Тя забранява всяко „противоестествено плътско взаимоотношение“. Хомосексуалността и содомията, забранена след британската колонизация, се наказват с присъда до 14 години затвор.

Джейн Калуба, на 25 г., гледа на надуваемите кукли като на тест за трудния баланс между морал и индивидуални права. „Аз не защитавам употребата на тези кукли“, каза тя, „но мисля, че всеки трябва да бъде свободен да прави това, което иска“.

„Освен това, никога не знаеш, може да бъде решение срещу бича на СПИН …“ добавя тя.

С етикети ,,,