Молив за устни – предназначение и трикове

Молив за устни! Мислите, че служи само, за да фиксира границата на червилото, нали? ГРЕШНО! Този страхотен продукт има повече от едно предназначение и ние сме тук, за да разкрием всички му тайни. Със сигурност изглежда естествено да се приложи с върха, но експертите препоръчват използването му под ъгъл от 45°, за по-добро разнасяне. Ключът е, че той не се забелязва, но все още върши същата работата. Избягвайте твърде правата линия.

Няма да получите желания резултат, ако очертаете устните с едно движение. Направете го с многократни, къси, леки движения и местете брадичката си, за да огледате резултата от всички ъгли.

В някои случаи, нанасянето първо на червилото може да бъде добър вариант, така ще видите точно къде да приложите молив за устни без да прекалявате. Ако все пак решите да дадете приоритет на молива, можете да го придвижите навътре, за да оформите по-дебел контур. Така ще избегнете разливане на червилото извън очертанията.

Ако в повечето случаи си избирате молив и червило в близък цвят, можете също да пробвате с бецветен молив, което ще ви даде също толкова добри резултати. Освен това, ще създаде илюзия за по-обемни устни, без да изглеждат надути или прекалено гримирани. Ако използвате малко по-тъмен молив, не забравяйте да го смесите с червилото, за по-естествен и равномерен резултат.

Също така е добре да знаете: молива за устни не е задължителен. Можете лесно да нанасяте червилото или блясъка си, без да очертавате. Моливът се препоръчва най-вече за малки устни или тези, които са неравномерни, за да им предаде по-добра форма и обем.

С етикети ,,,,