Мастурбацията…десетте ползи от нея

Мастурбацията дълго време беше тема табу. Дори имахме усещането, че води до глухота. Но, ето че всички вярвания се оказаха грешни, и дори вече възхваляваме ползите от нея. Ето няколко причини да си доставяме удоволствие сами:

1  мастурбацията подсилва удоволствието на двойката

Когато го правите заедно с партньора си, може да бъде много възбуждащо. Всъщност това е един страхотен начин да се опознаете по-добре. Направлявайки ръката на половинката си към ласкаво стимулиране, вие му показвате как обичате да бъдете галени.

2  Помага да намалите стреса

По време на мастурбацията, мозъкът отделя ендорфини, които намаляват нервността. Хормоните на радостта се увеличават по време на оргазъм, което води до отпускане на мускулатурата и от там до усещане за отмора. Така че това е един път, който никак не е за пренебрегване, водещ към спокойствие.

3  Себеопознаваме се

Самозадоволяването е необходим елемент от придобиването на по задълбочено опознаване на самите нас. Сходно е като при храненето. Необходимо е да опитаме различни вариации, за да установим накрая, че предпочитаме спагети карбонара. С други думи експериментирайки различни ласки, ще разберем какво ни стимулира най-силно.

4  Благоприятства съня

Мастурбацията е любима практика преди заспиване. Отново, благодарение на ендорфините, които действат като натурално сънотворно средство. Така че, ако страдате от неспокоен сън или безсъние, имате чудесна възможност да съчетаете полезното с приятното.

5  Увеличава удоволствието

Случвало ли ви се е да останете ненапълно удовлетворени след сексуален контакт? Тук идва на помощ нашата приятелка мастурбацията, за да ви доведе до толкова оргазми, колкото ви се иска. При соловите изпълнения властта на множествения оргазъм е безгранична.

6  Полезна за здравето

Мастурбацията стимулира сърдечния ритъм, което е напълно благотворно за тялото. Някои проучвания показват, че той може да се увеличи до 65% от своя капацитет, което е равносилно на бързо ходене. И, ако имате тенденцията да свивате мускулите си при самозадоволяване, вие правите приблизително една пълна тренировка. Почти..

7  перфектна за хората под напрежение и стрес

Според някои статистики, на дамите са им необходими около 4 минути, за да достигнат оргазъм, когато са соло. Чувствате ли се под голям стрес, преминали ли сте границите си, имате ли нужда да разпуснете? Отделете си тогава кратките 4 минути блаженство!

8  действа като болкоуспокояващо

Още веднъж, благодарение на ендорфините! Отделящите се хормони по време на мастурбацията помагат да се облекчат болки, свързани с мигрена или менструални спазми. Остава да изберете Аналгин или соло удоволствие.

9  подобрява мъжката сексуалност

Мъжете, които имат тенденция към бърза еакулация, могат да използват мастурбацията, за да се научат да контролират възбудата. Когато са сами, се тревожат по-малко за успеха си и изучават тялото си, дишането си, овладяват по-добре сексуалния механизъм.

10  Помага в борбата с рак на простата

Някои проучвания показват, че колкото повече еакулират мъжете на възраст между 20 и 50 години, толкова по-малък е риска да развият рак на простата. Всъщност мастурбацията намалява натрупването на семенна течност в простатните канали и предотвратява риска от рак.