Лоша памет? Правете любов, за да я стимулирате!

Имате лоша памет? Лекарството е толкова просто и достъпно!

Според австралийските учени от Университета на  Уулонгонг, правенето на любов подобрява паметта. Проведено е проучване, в което са участвали шест хиляди души на възраст над петдесет години със загуба на когнитивни умения. Оказва се, че правенето на секс би ви помогнало, ако имате лоша памет. Каква новина!

Секса стимулира паметта

Резултатите са били публикувани в Archives of Sexual Behavior, официално издание на Международната Академия за изседвания на сексуалността. Участниците, които водят един по- активен сексуален живот и поддържат по- голяма емоционална близост с партньора си, са възвърнали по-лесно краткосрочната си памет в сравнение с останалите…по-пасивните и по-малко горещите. Всъщност, оказало се е, че разултатите са се доказали убедително най-вече при по-възрастните представители, участвали в изследването.

Това заключение, учените обясняват с факта, че секса стимулира някои зони, които, разбира се, са свързани с паметта. Конкретно, става дума за хипокампуса, който е разположен в страничната долна част на мозъка. Той  формира, организира и извиква спомените. Освен това отговаря и за дълготрайната памет за факти, събития, хора и места. Активният сексуален живот, особено в една пълноценна и емоционално богата любовна връзка, позволява да намалите нивото на стреса. А той от своя страна е признат за един от факторите, пораждащи отслабване на когнитивните функции. Това се наблюдава също така и при животните. Изследователите дават пример с плъховете, на които им е нужен само един сексуален контакт, за да се подобри тяхната памет, а също и разпознаването на предмети.

Ето… това е още една добра причина да се сближите с половинката си! Ако все още нямате такава, побързайте да си намерите! Защото интензивните секс приключения, особено в съчетание със силна емоционална връзка между вас и партньора ви, освен че ще ви носят удоволствие, ще ви помогнат и да не ги забравяте. Каква по-хубаво от това? Действайте!

 

 

 

С етикети ,,,,,,