Крокодил, създаде паника в град в Зимбабве

Ловна охрана обезвреди крокодил, предизвикал паника сред населението на един малък град в северната част на Зимбабве. Влечугото е блокирало достъпа до местната болница.

Според пресата, крокодилът се е установил пред лечебното заведение в Хванге. Той е притеснил пациенти и служители, опитващи се да влязат.

„Бяхме информирани във вторник, че животното е било забелязано в жилищен район на Хванге. Наложи се да го застреляме, защото е заплаха“, каза Тинаш Фарау, представител на службите за закрила на фауната.

Крокодилът всяваше ужас в продължение на два часа пред болницата „Свети Патрик“, преди да бъде окончателно обезвреден, според ежедневника Хроникал.

„За по-малко от пет минути, аз получих повече от една дузина телефонни обаждания. Хората бяха напълно паникьосани“, свидетелства пред вестника местен служител.

Според Фарау, последните тежки валежи в Зимбабве са причина за няколко подобни инцидента.

В четвъртък, една жена е била смъртоносно ухапана от крокодил, докато пресичала потока, намиращ се между две махали в столицата Хараре, а в югоизточния район на Чиредзи дете е било наранено от друго влечуго,съобщи г-н Фарау.

„Атаките на крокодилите са много чести през дъждовния сезон и в повечето случаи са фатални“, каза говорителят.

С етикети ,,