Целулита! Седем съвета как да се отървем от него тази година

Ако не сте наясно как целулита е дошъл в живота Ви, но сте наясно че искате да се отървете от него, следвайте тези седем съвета и ще останете доволни от резултатите.

Съвети за казване „сбогом“ на целулита

Появяването на целулита се дължи на прекомерно натрупване на мазнини, лоша циркулация и задържане на течности. Най-честите области на появата на целулита са бедрата, корема и ръцете. Според проучване, 98% от жени са загрижени за целулита и 87% са използвали антицелулитни продукти (кремове или перорални продукти). Какво да направите, за да го избегнете?

 1. Почистете кожата си с добра антицелулитна четка.

  Първото нещо, което трябва да направите, е да имате четка за вашата ежедневна рутинна козметика. Ползите от четкането са грандиозни срещу целулита, а ще ви трябват само няколко минути на ден. Вие ще трябва да четкате винаги с кръгови движения и започвайки от глезените, като достигате до сърцето. Това ще подобри кръвообращението и лимфния дренаж. Трябва да използвате лосион за тяло. След като измиете тялото си, винаги ще трябва да използвате лосион, за да подхранвате кожата си и да изглеждате по-добре.

 2. Упражнения.      Сърдечно съдово упражнение – освен че е добро за вашето здраве, ще ви помогне да се отървете от целулита малко по малко, тъй като вие ще изгаряте мазнини. Правенето на кратки упражнения с висока интензивност е по-ефективно за целулита, отколкото с ниска интензивност за по-дълъг период от време. Премерно упражнение – можете да започнете да се качвате нагоре и надолу по стълби.
 3. Пийте повече вода

  Ако искате да спрете развитието на целулита, трябва да имате добра ежедневна хидратация и да пиете водата, от която се нуждаете всеки ден. Водата поддържа кожата хидратирана, елиминира токсините и прави кожата ви да изглежда много по-освежена, по-мека и по-млада. Въпреки че не трябва и да прекалявате. 8 до 12 чаши вода ще бъдат повече от достатъчно (около два литра вода на ден).

 4. Активирайте циркулацията в краката.

  За да направите това, препоръчваме да подложите краката си на температурни контрасти: студена вода и топла вода. Възползвайте се от вашите моменти под душа и преди да приключите, сменете кранчето от дясната страна вляво. Друг съвет е да се избегне прекарването на много време седнали или дълго време, без да се движите. Трябва да останете активни!

 5. Поддържайте здравословна и балансирана диета.

  Необходимо е да оставяте преработени или мастни храни настрана, защото те биха могли да допринесат за лошата циркулация и да увеличат токсините в тялото и целулита. Трябва да поддържате диета, богата на антиоксиданти – витамини А, С и Е, селен, магнезий, цинк и мед – за да избегнете целулита и да имате по-здрава и по-еластична кожа. Също така е важно да намалите консумацията на сол, тъй като това благоприятства задържането на течности и целулитът се обостря. Спрете консумацията на кафе, алкохол и разбира се – спрете цигарите.

 6. Избягвайте тесни дрехи.

  Съветът, че носенето на тесни дрехи не причинява целулит, но е верен, още повече – този тип облекла допринася за неговото образуване и пречи на неговото изчезване, тъй като не позволява кръвта да циркулира правилно. Подберете свободно облекло и памучни тъкани. Също трябва да бъдете много внимателни с използването на токчета, защото те също повлияват на доброто кръвообращение.

 7. Използвайте кремове против целулит.

  Но не се заблуждавайте, защото има някои, които са измама. По-добре е, когато купувате крем за лечение на целулит, първо се уверете, че наистина си заслужава покупката и че можете да получите добри резултати. Сравнете мненията на потребителите. Но не забравяйте, че кремовете ще ви помогнат само ако прилагате и диета. Можете също така да изберете хранителни добавки, богати на: зелен чай (богат на кофеин и следователно с мощен ефект на изгаряне на мазнините), бреза (естествено средство за извличане на течности) и фукус за увеличаване на метаболизма.

С етикети ,,,,,,