Голи крачета примамват клиенти

Бар в японския град Miyazaki излезе с умен начин да привлече нови клиенти. Собствениците на бара сложиха манекен на щанда, така че от улицата тя прилича на живо момиче с дълги крака и къса пола. Този сложен маркетинг е изненада за много японците.

 

В Япония алкохолът се възприема като един от най-важните компоненти на културния живот. Не се счита за нещо лошо да се излезе за едно питие след работа. Понякога това може да има тъжни последици: например, влизане в пиянска поредица от вечери.

В големите градове на Япония има цели улички, пълни с малки заведения. Тук е любимата туристическа улица Токио Shinjuku Omoide. Мястото, където може да се ходи от бар в бар, и да се опитва японска кухня.

Може би поради високата конкуренция, собствениците на бар Toryemon в префектура Miyazaki, в южната част на Япония, решиха да привлекат клиенти към тяхното заведение чрез радикални методи. В бара те поставиха женски манекен в пълна височина и го направиха така, че да е трудно да се разбере дали това е живо момиче или кукла.

Горната половина на манекена е скрита от завеса, която служи в уличните барове за врата. Разбирате, че красивите крака и късата пола не принадлежат на хубаво момиче, а на бездушна кукла, едва когато влезете вътре. И там, очевидно, клиентите ще бъдат заловени от миризми на пилешки шиш кебап или от срам – малко от японците искат да признаят, че са влезли в бара само заради красиво момиче.

Потребителите попаднали в капана казват, че за щастие храната е вкусна и на разумна цена.

Сред местните хора този манекен се счита за малка туристическа атракция.

 

С етикети ,,,,